Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Боян Петров: През февруари ще знам дали ще покорявам осемхилядници

10 декември 2016, 13:01 часа • 1213 прочитания

106 дена след такава голяма каскада няма как да съм възстановен. Сега съм в период, в който всяка една от костите ми се намества и аз бавно започвам да тренирам, но с болки все още.

Това заяви алпинистът Боян Петров, който беше пометен от автомобил преди няколко месеца, предаде репортер на БГНЕС.

Днес той взе приз на Българския туристически съюз заради покоряването на осемхилядници.

Петров обясни, че ще трябва да мине известно време и да се изпият всички лекарства, които трябва, а след това да преминат прегледи и през февруари ще обяви дали плановете му за 2017 г. за нови върхове ще бъдат реализирани или отложени, тъй като физически няма да може да ги поеме.

“През февруари изтичат шест месеца от катастрофата и аз тогава ще знам дали тялото ми ще понесе тези натоварвания, които са към осемхилядниците, така че, тогава обявя кои ще бъдат имената на новите върхове и дали ще отида въобще", каза той.

Попитан как се подготвя за покоряването на осемхилядник, Петров отговори: "Аз не излизам от форма. Тренирам непрекъснато, съчетано с режим на търсене на спонсори, писане на проекти. Въобще подготовка, с която не се откъсвам от живота, защото не съм професионален спортист, за да си позволя да се отдам само на тренировки и върхове и затова пътят е дълъг и после върховете са, едва ли не, лесната част от цялото приключение".

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес