Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ал Зауахири атакува Насрала

31 юли 2013, 17:10 часа • 11570 прочитания

Ръководителят на терористичната мрежа "Ал Кайда" Айман ал Зауахири отправи остри критики срещу лидера на ливанската шиитска организация "Хизбула" Хасан Насрала, заявявайки, че действията на тази групировка в Сирия представляват изпълнение на ирански проект, предаде БГНЕС.

"Джихадисткият бунт в Сирия разкри истинското лице на изпълнителя на иранския проект в Сирия Хасан Насрала и свали маската, зад която той дълго се криеше", подчерта Ал Зауахири в аудио послание, разпространено днес онлайн.

Според ръководителя на "Ал Кайда" военната подкрепа на "Хизбула" за сирийския режим е разкрила, че Насрала не е нищо повече от изпълнител на иранския проект. Той се състои в налагане на Wilayat al-Fakih на ислямската нация чрез убийства, потисничество, изтезания, нарушения на правата и подкрепа на най-корумпирания, най-потисническия и най-престъпния сред режимите, подчерта Айман ал Зауахири. Понятието Wilayat al-Fakih означава върховенство на религиозните върху политическите власти и е стълбът на иранския режим.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес