Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

110 наши военнослужещи се завърнаха от мисията в Афганистан

25 май 2015, 20:09 часа • 9969 прочитания

Близо 110 военнослужещи от двадесет и осмия контингент от Въоръжените сили на Република България се завърнаха успешно от участието си в мисията "Решителна подкрепа" в Афганистан. Това съобщиха от Министерството на отбраната.

Самолетът с военнослужещите кацна днес следобед на летище София. Те бяха посрещнати от временно изпълняващия длъжността командващ на Съвместното командване на силите генерал-майор Златко Златев. Той ги поздрави за достойно изпълнените задачи по време на мисията. Национален командир на двадесет и осмия контингент е полковник Георги Маргитин.

Официалните церемонии по посрещането на 28-ия контингент ще се състоят на 28 май в Карлово - механизиран взвод и щабни офицери, и в Смолян - екип от съветници.

Мисията "Решителна подкрепа" е фокусирана върху подготовката, подпомагането и предоставянето на екипи от съветници за афганистанските държавни институции и националните сили за сигурност във взаимодействие с афганистанското правителство, партньорите и другите международни организации, ангажирани в региона.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес