Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Колеги на Алек Болдуин завеждат ново дело срещу него

28 февруари 2023, 13:21 часа

Официално е подаден нов иск срещу американския актьор Алек Болдуин и продуцентите на филма "Ръжда" (Rust), при чиито снимки през 2021 г. фатално бе простреляна операторката Халина Хъчинс

Този път искът не е внесен от близките на починалата, а от трима колеги на Болдуин - членове на снимачния екип, които са станали свидетели на смъртта на кинооператорката. Те настояват за компенсации от продуцентите, сред които е и Болдуин, заради това, че звукът от изстрела в църквата е бил толкова оглушителен, че ищците са получили травми. След фаталната стрелба те временно са загубили слух и са пострадали от "вибрационен шок", пише БТА.

Освен това те твърдят, че след инцидента продуцентите не са им предложили преглед, нито медицински услуги, свързани с емоционалното и психическото им здраве. Ищците сами са потърсили помощ, за да се справят с проблеми като безсъние, безпокойство, депресия и посттравматично разстройство - все проблеми, които са започнали след инцидента. 

В началото на месеца Болдуин и жената, отговаряла за оръжията по време на снимките на филма, бяха обвинени в убийство по непредпазливост на операторката Халина Хъчинс, която почина малко след като беше ранена по време на снимки в ранчо в покрайнините на Санта Фе през октомври 2021 г. И двамата пледираха, че са невинни по обвинението.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес