Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Албум на Мейдън е най-добрият на Острова

29 май 2012, 11:54 часа

Хеви метъл легендите от Айрън Мейдън оглавиха класация на най-добрите британски албуми през последните 60 години с албума си "The Number Of The Beast".

Рокаджиите победиха албума на Депеш Мод "Violator" и "Sergeant Pepper`s Lonely Hearts Club Band" на Бийтълс в допитването на веригата магазини HMV по повод Диамантения юбилей на кралицата, предаде БГНЕС.

Албумът на Айрън Мейдън от 1982 г., в който влиза и сингълът "Run To The Hills", получи 9,2% от гласовете на 30 000-те участници в допитването. За него са гласували 2754 души. В топ 10 на класацията попадат още албумът "Abbey Road" на Бийтълс, "The Dark Side of the Moon" на Пинк Флойд, "Revolver" на Бийтълс, "A Night at the Opera" на Куин, "(What`s the Story) Morning Glory?" на Оейзис, "21" на Адел и "White Album" на Бийтълс.

В категорията за филми лентата на Дани Бойл "Трейнспотинг" беше поставена на първо място, следвана от "Монти Пайтън и свещения Граал" и "Хари Потър и даровете на смъртта: Част 2". Друг филм от поредицата за малкия магьосник - "Хари Потър и затворникът от Азкабан" е на седмо място, а "Речта на краля" заема десета позиция.

Редактор: Десислава Симова

Райко Павлов
Райко Павлов Отговорен редактор
Новините днес