Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Слух за пожар в офиса на фирмата, която е собственик на взривилата се в Хитрино цистерна

10 декември 2016, 19:47 часа • 2251 прочитания

Имало ли е опит да бъде запален пожар в офиса на фирма "Булмаркет" в Русе? Засега на този въпрос отговорът е "не", коментира Нова телевизия.

Според непотвърдена информация на покрива на сградата, в която влезе прокуратурата, е имало запалени слънчогледови семки. Предполага се, че това може да е свързано с производство на биогориво, но никой не обяснява как така на покрива на офис сграда може да се прави биогориво или да се отглежда суровина за биогориво. Нова телевизия съобщава, че не за пръв път имало инцидент със запалено слънчогледово семе.

Иначе съгласно данните в Търговския регистър 60% от "Булмаркет ДМ" ООД принадлежат на "Вектра консулт" ЕООД, която е 100% собственост на кипърската офшорка "Бурунди Сървисис Лимитид" (Burundi Services Limited). Управител на "Булмаркет ДМ" е Станко Станков, който е бил кмет на Балчик и държи останалите 40% във фирмата. "Булмаркет ДМ" има три дъщерни фирми - "Булмаркет автотранспорт" ЕООД, "Олео протеин" ЕООД и "Порт Булмаркет" ЕООД, които се намират в една сграда в Русе, но на различни етажи.

Основната дейност на "Булмаркет ДМ" е продажба на горива на едро. През миналата година фирмата има 5,4 млн. лева печалба. От продажбата на пропан-бутан компанията са 144 млн. лева. Постъпленията от дизелово гориво са 45 млн. лева, от битум - 20 млн. лева, от биодизел - 13 млн. лева.

"Булмаркет ДМ" е и първият частен железопътен оператор в България - от 2005 година насам, притежава и лиценз за международни жп транспортни услуги. За 2015 година дружеството отчита 19,1 млн. лв. приходи от услуги, свързани с жп транспорт.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес