Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Свинско под зеленчуци във фурната

09 ноември 2020, 11:26 часа

Това ястие се приготвя лесно и ще се хареса на повечето месоядци. За целта трябва самото свинско месо да стане крехко и вкусно.

Обикновено това месо се сервира с гарнитура. И в рецептата за свинско месо под зеленчуци във фурната, гарнитурата се пече върху месото. Подготовката отнема около час и половина.

Необходими съставки:

свинско месо - 0,5 кг;

картофи - 2-3 средно големи;

лук - 2 малки глави;

майонеза - 400 гр .;

твърдо сирене - 150 гр .;

растително масло - 2 супени лъжици. лъжици;

вода - половин чаша;

сол и подправки на вкус.

Приготвяне на свинско под зеленчуци във фурната

Намажете достатъчно дълбок съд за печене с растително масло. Нарежете свинското месо на малки парченца и разпределете равномерно в един пласт на дъното на листа за печене. Полейте с вода, защото без нея месото може да остане сухо. Нарежете лука на тънки пръстени и ги поръсете,върху свинското месо. Обелете картофите и ги настържете на едро ренде. Смесете настъргани картофи със сол, майонеза и подправки. Разпределете картофената майонезена маса равномерно, върху лука и поставете на листа за печене.

Настържете твърдото сирене на едро ренде и сложете върху картофите.

Покрийте листа за печене с фолио или капак и печете във фурната при 200 градуса за 45 минути. След 40 минути свалете капака или фолиото и изпечете ястието във фурната за още 10-15 минути. Наблюдавайте ястието и веднага след като сиренето леко се зачерви - изключете. Не отваряйте фурната за още половин час.

Приготвихте свинското месо във фурната под зеленчуци!

Приятен обяд!

Екатерина Георгиева
Екатерина Георгиева Отговорен редактор
Новините днес