Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Няколко рецепти за вкусни ТОПЛИ салати, за които не знаете

22 януари 2022, 15:10 часа

Ако искате да изпробвате нещо различно и същевременно леко, но не знаете откъде да почерпите идеи и да се развихрите в кухнята, днес сме ви избрали няколко рецепти за вкусни топли салати, които неизменно всеки ценител трябва да изпробва. Не са трудни за приготвяне, не отнемат много време, а гарантираме, че ще се превърнат в част от любимите ви храни. Ето ги и тях:

Салата с телешко по азиатски

За една порция от тази топла салата са ви нужни 100 г телешко, 1 домат, половин глава лук, соев сос, мазнина и подправки. Нарежете на полукръгчета домата, а лука на тънки ивици. Задушете ги в тиган с растителна мазнина, като по ваш вкус може да добавите лъжица соев сос и няколко нарязани печурки в допълнение. След като са готови, в същия тиган поставете телешкото месо, нарязано на тънки ивици, до получаването на златиста коричка. Овкусете го със сол, черен пипер и сусам. В чинията поставете първо доматите и лука и отгоре аранжирайте с печурките и месото. Тази вкусна салата, която дори може да се хапва като основно ястие, отнема само 20 мин.

Салата с рулца от раци

За 4 порции от тази вкусна салата си набавете 80 г картофи, лимон, кокосово мляко, рулца от раци, чери домати, краставици, зелена салата и подправки. Като първа стъпка сварете картофите и ги пасирайте добре, добавете към тях сока от 1 лимон, 2 лъжици кокосово мляко и 1 лъжица соев сос. През това време може да задушите 200 г рулца от раци в растителна мазнина със соев сос. След като сте готови с това, пригответе си зеленчуците, краставиците нарежете на тънки ивици, доматите – на четвъртинки, а по желание може да добавите към рецептата и 1 авокадо, нарязано на кубчета. От зелената салата изберете любимата си, използвайте няколко накъсани листа и ги смесете с останалите зеленчуци. Отгоре прибавете картофеното пюре, рулцата от раци и поръсете със сусам или любими подправки. Само след 15 мин приготвяне, салатата е готова за сервиране. Бон апети!

Салата с киноа

За тази здравословна салата ви трябват 110 г сварена киноа, 1 стрък целина и ябълка, които да нарежете на дребно и да добавите към все още топлата киноа. Ако сте фенове на морската храна, добавете малко задушени бейби калмари, овкусете с балсамико, зехтин, сол и черен пипер – лесно, бързо и вкусно. С посоченото количество от продуктите може да приготвите 2 порции от топлата салата с киноа.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес