Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 съвета за перфектно приготвяне на пилешко месо

03 септември 2024, 12:12 часа

Въпреки че има много рецепти с пилешко месо, приготвянето му понякога може да бъде истинско предизвикателство. Най-честите грешки при готвенето на месо са недостатъчно сготвено или прекалено сухо месо. По-долу изброяваме 5 начина, по които можете да приготвите перфектно пиле.

Още: Преди или след хранене: Кога трябва да ядете плодове

Пилешки бутчета

Ако се притеснявате, че пилешките бутчета може да са по-сухи, отколкото трябва, тогава се уверете, че сте ги приготвили правилно. Тъй като са богати на мазнина, винаги ще са меки, но внимавайте да не се пекат повече от 30 минути. Друг начин е да ги сварите за няколко минути, преди да ги сложите във фурната.

Пилешки гърди

Най-добрият начин да приготвите пилешки гърди или филе е да го приготвите във фурната. Най-сигурният метод е да ги увиете в хартия за печене, за да може пилето да запази соковете си при готвене.

Готвене в тиган

Този метод е прост, но изисква малко търпение. Достатъчно е да сложите месото за 15 минути в тиган, затворен с капак. Не отваряйте капака и ще получите крехко пиле.

Готвене във фурната

Не забравяйте да готвите пилето на ниска температура за по-дълго време от обикновено, за да остане крехко. Проверявайте го от време на време, докато видите, че месото е придобило златист вид, като се уверете, че има малко течност.

Готвене с мляко

Това е един прекрасен и уникален метод за приготвяне на пиле. Печенето на пиле с лимон и мляко ще му придаде не само фантастичен вкус, но и нежност.

Още: Бързо и полезно: 3 лесни начина за приготвяне на сьомга

Смесете половин лимон с около 50 мл. мляко, колкото да покриете цялото пиле. Сложете във фурната и печете на ниска температура. Смесването на лимон с мляко също така ще осигури чудесен придружаващ сос към месото.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес