Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Природозащитници призовават да се погрижим за кучетата от приюта в Разград

24 декември 2015, 20:48 часа • 7389 прочитания

Предколедно посещение и ден на отворени врати в приюта за безпризорни кучета в Разград обявиха днес природозащитници от града, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Кучетата в пренаселения и нелицензиран приют живеят при ужасни условия и природозащитниците правят всичко, което е по силите им и със собствени средства да облекчат състоянието на животните. В пренаселени клетки, на площ абсолютно неотговаряща на изискуемите стандарти, недохранени, болни, кучетата предизвикват само съжаление. Всеки от посетителите днес носеше стари детски одеалца, постелки, храна, за да бъдат животните на топло, при поне малко по-хуманни условия. Засега има неразбиране от страна на общинските служители на приюта, чието присъствие при липса на лиценз и необходимите законови атрибути, е незаконно.

Природозащитниците апелират към гражданите на Разград за осиновяване и грижа за безпризорните кучета, много от които по неясни критерии са обявени за агресивни. Всъщност към тези гладни, болни и беззащитни животни се проявява ежедневна агресия чрез бездушие, незаинтересованост и честа проява на жестокост.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес