Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тошко Йорданов: Асен Василев е слаб финансов министър

08 юни 2023, 19:27 часа • 2616 прочитания

Това не е експертно правителство. Ние казахме, че трябва да е без политически лидери. Асен Василев какъв е – съпредседател на ПП, това не е ярка политическа личност ли? Асен Василев е слаб финансов министър. Това заяви Тошко Йорданов от „Има такъв народ“ в предаването "Лице в лице" по БТВ.

„Бюджетът, направен миналата година за тази година, е така лошо структуриран и такива разходи са заложени, че няма пари. Това е бюджетът, правен от Асен Василев“, добави той. "Този човек изхарчи 9 милиарда лева за 9 дена, докато беше министър, къде му е кадърността", попита той.

Разговорът в студиото започна много остро, след като водещата Цветанка Ризова попита Тошко Йорданов: „Защо отказвате да си признаете, че сте водили преговори с ГЕРБ?“.

„Вие защо задавате толкова глупав въпрос? Ние водихме преговори с ГЕРБ, които бяха публични“, контрира веднага Йорданов. „Къде сме говорили за хора, за министерски кресла?“, попита той, като обяви, че Борисов „видимо лъже“. „Искам да знам кой от нас е говорил и са били обсъждани имена. Искам да знам кой“, настоя Йорданов.

„Нали сте журналисти, тук има доста хора с журналистика, пратете някой от bTV да пита г-н Борисов с кой представител на ГЕРБ сме обсъждали това. И с БСП, че той и тях набърка“, заяви той. „Имам чувството, че вие самата не помните какви разговори сте водили в това студио“, продължи той с острия тон към водещата, която възрази, че помни добре.

Тошко Йорданов заяви, че по време на преговорите с ГЕРБ-СДС не са обсъждани имена за министри, а разговорите са били публични. „Ние изложихме нашата теза, че страната се нуждае от редовно правителство, което трябва да бъде експертно от повече от една партия, всяка партия да си поеме политическата отговорност, представяйки експерти и да за такова нещо бихме водили разговорили“, заяви той за разговорите с ГЕРБ-СДС.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес