Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Станишев: Протестите са медийно и финансово подкрепяни

15 ноември 2013, 12:02 часа • 17976 прочитания

Всичко, което се организира през последната половин година, е мощно подкрепено финансово и медийно. Това е израз на отрицанието на една политическа сила да остане в опозиция, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев в свое изказване от пленарната зала.

„Преди два дни цяла България стана свидетел на опит за щурм на българския парламент. Опит за метеж. Това бяха организирани и докарани от Благоевград, Пловдив, Кюстендил групи на ГЕРБ, които се опитаха да превземат парламента”, заяви червеният лидер, упорито повтаряйки тезата си за "вандали и ултраси", но този път без силни думи.

Няма да приемем шантаж, няма да приемем едно малцинство, което иска да се наложи над всички. Много права бяха системно погазени през последните месеци – правото на софиянци да се движат свободно, правото на депутатите да го правят, правото на мнозинството студенти да участ свободно. Това е истината, обясни днешната ситуация в България Сергей Станишев.

Една демокрация трябва да покаже, че е устойчива. А целта на протестите е да докарат хората до огромно отчаяние, да кажат „Айде, нека има предсрочни избори”, за да има развръзка. Протестите искат да покажат, че държавата е слаба, защото е толерантна към тях.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес