Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

СДС: Ако с ГЕРБ се представим добре на евроизборите, може да се явим заедно и на местните

26 март 2019, 18:50 часа • 3173 прочитания

Нека СДС и ГЕРБ се представят добре на евроизборите – разговорите за евентуално общо явяване и на местните избори продължават след това. Това каза за предаването „Вече 30 години-времето е наше“ на Радио „Фокус“ зам.-председателят на СДС Емил Кабаиванов във връзка с предстоящото съвместно явяване на евроизборите на партията с управляващата ГЕРБ. Той уточни, че двете партии отиват заедно на изборите със съзнанието, търсейки най-много гласове за десницата в ЕП.

„За всички е ясно, че без стабилен ЕС, без финансиране от кохезионните фондове и без европейските проекти – България и в частност икономиката ни, не може да се движи с ускорени темпове за увеличаване на БВП и оттам – и на доходите на хората“, уточни Кабаиванов. Той обърна внимание и на различията между ГЕРБ и СДС. „Ние не ги спестяваме – различията ни са в областта на енергийна политика, както и относно някои постановки на Избирателния кодекс – ние категорично се обявихме за запазване на преференциите по време на дискусиите. Имаме и други различия, но бъдете сигурни в едно: когато установим такива – ние ги изразяваме“, обясни зам.-председателят на СДС. Според Емил Кабаиванов тези различия не пречат, тъй като СДС и ГЕРБ са от едно политическо семейство и защитават общи принципи и виждания за развитието на България в ЕС. 

Той увери, че като партньори в тази обща листа и в следващия ЕП, двете партии ще защитават интересите на България от позицията на българската европейска десница. СДС е знакова партия с основен принос за позиционирането на България в европейското семейство, затова и мястото й е там, обърна внимание Кабаиванов.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес