Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Плевнелиев притеснен от поредния популизъм в сектор "Енергетика"

19 март 2014, 17:28 часа • 14674 прочитания

Президентът Росен Плевнелиев коментира, че е безкрайно притеснен от "поредните популистки действия" в България в сектор "Енергетика", предаде БТА.

Държавният глава, който е на посещение във Великобритания, каза това на въпрос за действия за евентуално отнемане на лицензите на електроразпределителните дружества.

Плевнелиев припомни позицията си, че единствено правилният подход в българската енергетика е да се работи "не на парче" и "не под масата", както и призивите му за изработване на национална стратегия в сектора.

Много пъти призовавах да се изработи национална стратегия в сектор "Енергетика", да се обърнем към постигнатия консенсус от 2013 г. за това ДКЕВР да бъде независим, надпартиен регулатор, а не шест пъти да сменяме шефовете на ДКЕВР и той да си остане също толкова зависим, непрозрачен и неефективен, посочи Плевнелиев.

По думите му "удобното" прехвърляне на отговорността към българската прокуратура не е решение.

Имаме нужда от силен регулатор, от национална стратегия, която да обхване всички аспекти в сектора, каза президентът. Крайно време е да постъпим отговорно към българската икономика и енергетика, каза президентът.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес