Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нешка към АБВ: Ние не сме идиоти!

02 февруари 2014, 19:54 часа • 78019 прочитания

Доста крайна в оценката си за пристаналите на АБВ членове на БСП беше легендарната треньорка по художествена гимнастика Нешка Робева. Бившият депутат от партията и някогашен член на ръководството на Столетницата гостува в предаването на Мартин Карбовски, за да коментира разцеплението вляво.

Нешка Робева застана твърдо зад Сергей Станишев и се изказа остро за отлюспилите се партийци в полза на проекта "АБВ" на президента (2002-2012) Георги Първанов. Тя обясни, че БСП трябва да се раздели с някои от своите ръководители и ако те наистина гледат в противоположна посока, да си създадат социалдемократическа или направо дясна партия. Според Робева, БСП е създадена да брани лявото и така трябва да бъде.

"Аз съм ляв човек, абсолютно! Толкова лява, колкото... Но не мога да нанасям удари под кръста, коментира тя. - Категорично не одобрявам това, което става в момента. Защото не е моментът за това. Говоря за онова, което правят с АБВ. И може всички да се изправят срещу мен и да ми обясняват как ще се борят срещу ГЕРБ. Но аз ще им кажа: Ние не сме идиоти! Аз винаги изключвам телевизора, когато видя, че някой политик ме прави на глупак. Тези хора можеха още на Конгреса да се оттеглят. Какво значи това: "Не ни включихте в листите и сега се сърдим"? И сега е ясно, че те ще отнемат гласовете на хората, които щяха да гласуват за БСП. Аз разговарям с гласоподавателите, те са объркани. Колкото и народът ни да е див и непредсказуем, особено по време на избори, той може да отсее някои постъпки, които носят вътре в себе си харектеристика за хората. Ако се поднесе промяната така, както трябва, обаче, народът ще я приеме. Ние не сме почтени с хората! Нека да не ги лъжем. Ясно е, че АБВ ще успее да откъсне месо от БСП, но няма да е много. Нека обаче всички да знаят, че колкото и да откъснат, то ще е в подкрепа на ГЕРБ".

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес