Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Миков: Изборите бяха фалшифицирани

06 ноември 2015, 15:44 часа • 8898 прочитания

„Големият проблем с изборните резултати е, че изборите като цяло бяха нечестни, фалшифицирани”, коментира председателят на БСП Михаил Миков пред Bg on air, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Той подчерта, че това не може да даде никаква легитимност на новоизбраните органи на местната власт. Миков е на мнение, че ако изборите не са били толкова манипулирани, БСП е щяла да има кмет в Ловеч, а по същия начин стоят нещата в други градове, в които разликата е малка. По този повод той обяви, че социалистите ще искат касиране на изборите за редица населени места.

„Сега започва едно формиране на плаващи мнозинства, което все повече ще отблъсква хората от местната власт, защото виждат, че това не е управление в името на хората, а за разпределение на европейски средства”, коментира още той.

„Противоречията в управляващата коалиция вещаят нестабилност. Примерите за това са много, а последният е отхвърленото президентско вето на Закона за военното разузнаване”- каза председателят на НС на БСП Михаил Миков.

Той заяви, че левицата ще протестира винаги, когато има опит за покриване на законодателни инициативи на опозицията, защото иначе няма смисъл от парламент и Конституция.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес