Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кирил Петков: Ако хартиената бюлетина бъде върната, няма как да направим правителство на малцинството с втория мандат

23 ноември 2022, 19:45 часа • 8829 прочитания

България беше изпаднала в политическа безпътица, откакто свалиха нашето правителство. ГЕРБ не показа визия, план, нито реални разговори с други политически сили. Това заяви в предаването "Още от деня" по БНТ съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков.

По думите му от партията са решили, че тази безпътица трябва да спре и затова с ДБ ще заявят ясно, че не ги е страх да управляват през зимата и да поемат политическата отговорност в този парламент. "Решихме ясно да се сложат критерии, днес показахме визия за едно такова правителство", каза Петков. 

Според него нещата могат да се случат без задкулисни уговорки и търговия на политики. "Имаме 9 законодателни инициативи, ако се подкрепят в зала, готови сме да поемем отговорно", допълни съпредседателят на ПП, като уточни, че трябва преди втория мандат да се покаже дали тези мерки ще се подкрепят от останалите партии.

Кирил Петков бе категоричен, че Изборният кодекс няма как да е първи приоритет, затова дават възможност - дали утре промените ще влязат в зала и как ще се гласува в зала. "Ако хартиената бюлетина бъде върната, ПП няма как да направи правителство на малцинството с втория мандат", заяви Петков.

Съпредседателят на ПП заяви, че трябва да бъдат ограничени правата на главния прокурор, което е един от техните приоритети. Също и приемането на социалния пакет, бизнес пакет, влизането в Шенген и еврозоната и други. "Казваме - тези въпроси са на всички нас, въпросът е смеете ли да направите отговорната стъпка за България или нагаждате политическите си интереси", категоричен бе той.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес