Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Касим Дал: Пеевски диктува всичко, което става

18 февруари 2014, 20:17 часа • 25511 прочитания

Когато наближат избори, винаги се изкарва етническата карта. Тези проблеми трябваше да се решат отдавна, коментира пред bTV Касим Дал от Народна партия „Свобода и достойнство".

Отново гледаме филм, който сме го гледали много пъти, каза още той и добави, че печеливши от събитията, на които ставаме свидетели през последните няколко дни, са ДПС, „Атака" и някои новосъздадени политици.

"80% от избирателите на една партия вече са готови за изборите. Другата и тя се готви.

Помията, която се излива, работи за статуквото", категоричен бе той. По думите му се манипулират стари страхове, които принуждават хората да гласуват за една или друга партия. Те нямат друг избор, посочи Дал.

Според него проблемът с майчиния език е трябвало да бъде решен преди 20 години. Проблемът с имотите на мюфтийството - също.

Имотите трябва да бъдат върнати на мюфтийството, категоричен бе той.

Делян Пеевски диктува всичко това, което става. А когато го споменаваме, трябва да имаме предвид Доган. Той е упълномощен от Доган да управлява ДПС, подчерта Дал.

Сега ще излезе, че главният прокурор е бил избран от Пеевски. Каква работа е имал той да ходи при Цветанов, попита той.

Познавам Ердоган, премиер на Турцияq и имам с него близки, приятелски отношения, познавам го от 1994 година, призна Касим Дал. Той обаче твърди, че използва това си познанство само в интерес на хората и обществото.

Не съм свързан с турски тайни служби и не получавам пари от тях, каза още политическият лидер. Ще съдя всеки, който твърди, че партията ми получава пари от турската държава и че съм подкрепян финансово от премиера на тази страна, каза още той.

В Турция живеят 500 000 души български граждани и на тази база имаме контакти с правителството и кметове в съседката ни, поясни Дал. Той заяви, че е твърдо за приемането на южната ни съседка за член в Европейския съюз, тъй като има процедури и изисквания, които вече са изпълнени.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес