Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Исмаилов: ГЕРБ са единствените, с които можем да се коалираме

07 август 2014, 18:37 часа • 23555 прочитания

„Важно е за Реформаторския блок да има един председател. Решенията, които вчера взехме, тресират този път. Назрял е моментът за повече концентрация на власт и повече ефективност. Кампанията, която ни очаква, ще бъде изключително важна и напрегната. Нямам съмнение, че РБ ще има своята парламентарна група в новото Народно събрание". Това заяви в предаването „Лице в лице" Корман Исмаилов, председател на Народна партия „Свобода и достойнство", част от Реформаторския блок.

„Моето лично мнение е, че Радан Кънев има куража и смелостта да сложи пръст в раните и проблемите и да се ангажира с тяхното решаване. Който и да е бъдещият лидер на Реформаторите, той има повече нужда от доверие и подкрепа", категоричен бе той.

„Господин Борисов е известен с неговите маниери и неговото постоянство на непостоянството. Нека първо да проведем нашата кампания и избирателите да видят нашите приоритети. След изборите, в зависимост от подкрепата, която сме получили, толкова по-силни ще сме в защитаването на позициите си. Конкурентни сме с всички партии, но червената линия на БСП, ДПС и националистическите партии не можем да преминем. Единствената партия, с която бихме могли да се коалираме, е ГЕРБ. Борисов разбра, че взаимодействието с Пеевски, Доган и компания е пагубно. ГЕРБ има своя потенциал, но след предишното им управление, те имат нужда от по-широка подкрепа и сериозни партньори", коментира той евентуалните бъдещи партньори на РБ.

„Интригите в България много работят. Случайно стечение на обстоятелствата може да внесе напрежение между хората. Ако ще има партньорски диалог, той трябва да е публичен", добави той.

„Към нас са отправени много очаквания. Ако не сме ние, ситуацията ще бъде много патова в следващия парламент. Статуквото нанесе големи щети на институции и заложи страшни бомби, някои от които гръмнаха. Предстоят тежки месеци и трудна зима", каза още Исмаилов.

Той бе категоричен, че служебният кабинет може да просъществува повече, ако изборите не гарантират едно стабилно управление.

„Изключвам някоя партия от РБ да се отдели. Ако някой искаше самостоятелно участие, нямаше да влезе в блока", завърши той.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес