Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Илиян Василев за председателя на парламента: Когато ДБ предлагат нещо, да кажат и на ПП, за да не печели ГЕРБ

20 октомври 2022, 07:18 часа • 2058 прочитания

Добре е следващия път ДБ, когато предлагат нещо - като идеята с ротацията - да го съгласуват преди това с ПП, защото иначе добро предложение сега се използва от ГЕРБ. Борисов бързо схвана играта и се възпозва на макс. За това призова в профила си във Facebook дипломатът и бивш посланик на страната ни в Руската федерация Илиян Василев.

"Координацията е задължителна, подобни импровизации нямат място в такава гъста и интензивна битка. Днес ще спасяваме Парламента, утре правителството- докъде? Сега ПП изтеглят Минчев /пак едностранно/, и ДБ остава да подкрепят Борисовия кандидат. ГЕРБ остават да си намерят подкрепата до 121 гласа", допълни той. 

Според него "на такова ниво на играта импровизациите са абсолютно забранени". "Тук няма място за соло игра, а само за координирани действия", смята Василев.

"Не е толкова проблемът в Росен Желязков, а в доверието между ПП и ДБ, и отворената писта за експлоатация от ГЕРБ. От тук нататък ДБ ще бъдат подозирани за склонност за договаряне с ГЕРБ. А трябва мисъл и стратегически план. Жалко", завършва поста си дипломатът.

ОЩЕ: "Продължаваме промяната" оттегля кандидатурата на Никола Минчев

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес