Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гюров за оръжията: Изборът не би трябвало да е сложен. Агресорът се меси във вътрешните ни работи

04 май 2022, 09:50 часа • 1541 прочитания

Изборът не би трябвало да е сложен, ако агресорът не се месеше във вътрешните ни работи. Това каза председателят на ПГ на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров в декларация от името на групата. Голяма част от декларацията му бе посветена на темата за военната подкрепа за Украйна. Той отбеляза, че живеем в най-тежките за България и Европа времена за последните 70 години. 

"Дойде времето да заявим къде стоим и да поставим на изпитание ценностната си система. Всеки народен представител днес носи огромна историческа и морална отговорност. Днес сме изправени пред въпроса от коя страна на историята стоим? Дали сме от страната на свободата, мира, демокрацията и благополучието или от страната на диктатурата, тормозът над граждани и медии, неспазването на международното право и избиването на невинни жени и деца в Украйна?", каза още Гюров. 

Той попита дали ще сведем глава пред агресора или ще се позиционираме като лидер на Балканите пред международната общност, както и дали ще отстояваме българския интерес за енергийна независимост, която ще ни освободи от ценовия шантаж на "Газпром". 

"Изборът не би трябвало да е сложен, ако агресорът не се месеше от години във вътрешните ни работи, не лееше отровната си пропаганда чрез медии, в социалните мрежа и и чрез купени от него малки и големи политически представители", допълни Гюров. 

Той заяви, че ПП ще поеме водеща роля, отредена от българските избиратели като първа политическа сила. "Обръщам се първо към коалицинните партньори. оценяваме всичко, което свършихме заедно дотук. Въпреки ужасните кризи, ние постигнахме много", добави Гюров. Според него има и ще бъде свършена още много работа и е време да се намалят червените линии и извиването на ръце, за да се продължи промяната. 

Гюров отправи и критика към ГЕРБ и ДПС и ги обвини, че не са били градивна опозиция. 

Как започна новата сесия на депутатите - четете ТУК.

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес