Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гюров: Мнозинството е скрепено на хартиената бюлетина

22 октомври 2022, 09:16 часа • 1286 прочитания

Мнозинството е скрепено на хартиената бюлетина. Това каза председателят на ПГ на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров в "Събуди се" по Нова телевизия. От партията смятат, че няма нищо градивно в мнозинството, което се е създало за избора на председател на парламента.

"Направихме всичко възможно да намерим едно добро решение", смята председателят на ПГ на "Продължаваме промяната". Според тях този техен жест не е бил приет. 

ОЩЕ: Андрей Райчев: Този парламент е временен

"Всички хора видяха, че този председател беше избран с гласовете на ГЕРБ, ДПС, БСП и "Български възход". БСП реши да гласува с партиите на статуквото, въпреки че ние предлагахме други варианти, успяхме да наложим един много добър тон, диалогичен. Имаше варианти, в които ,ползвайки нашите критерии за опитност, за обществена подкрепа, да се намерят кандидати от другите парламентарни сили, които не са първата или втората. Видяхте, че ние в различните гласувания подкрепихме такива кандидати. Бяхме готови да подкрепим и кандидат на "Демократична България", каза още Гюров. 

Той също коментира искрите между "Продължаваме промяната" и БСП. Гюров смята, че с БСП имат идеологически различия, но по основните теми, както са показали, могат да намерят общото. 

Според него отговорността на най-голямата парламентарна сила е да си осигури мнозинство, а "продължаваме промяната" са направили всичко възможно да се избере кандидат. 

 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес