Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гласуват кандидатурата на Красимир Влахов за конституционен съдия

05 октомври 2018, 07:37 часа • 814 прочитания

В последното за седмицата пленарно заседание депутатите ще започнат работа с обсъждане и гласуване на кандидатурата на Красимир Влахов за конституционен съдия, предаде БГНЕС.

Влахов е единственият кандидат за поста от квотата на Народното събрание, а номинацията му бе направена от партиите от управляващото мнозинство ГЕРБ и „Обединени патриоти“. Той ще получи подкрепата и на партия "Воля", които я обявиха след проведената среща него. Красимир Влахов проведе такава среща и представители на групата на ДПС, които не заявиха позиция спрямо неговата кандидатура, но пък дадоха подкрепата си по време на гласуването в Комисията по правни въпроси.

Само „БСП за България“ бяха категорични, че Красимир Влахов няма да може да разчита на гласовете на техните депутати. Нещо повече – от левицата обвиниха управляващите, че изборът на конституционен съдия е предрешен, а това стана причината Янаки Стоилов, който трябваше да бъде номинацията на БСП, да се откаже от надпреварата.

Красимир Влахов вече бе изслушан от правна комисия, а кандидатурата му – подкрепена. За да бъде окончателно избран за поста, той трябва да получи повече от половината от гласовете на присъстващите в пленарна зала народни представители.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес