Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Депутатът от АБВ Владимир Маринов гласува против решението за предоставяне на военнотехническа помощ за Украйна

04 май 2022, 17:28 часа • 5204 прочитания

Народният представител на АБВ в ПГ „БСП за България“ Владимир Маринов гласува против парламентарното решение за предоставяне на военнотехническа помощ за Украйна. Той обясни, че позицията на АБВ е последователна от първия ден и тя гласи, че единственият път за решаване на конфликта в Украйна е пътят на дипломацията, а не военният. Маринов подчерта, че в нито един от трите проекта, предложени за решение днес, не фигурира понятието „дипломация“.

„Така и не ми стана ясно какво, всъщност, искаме да предоставим на Украйна, каква е неговата стойност, откъде ще дойдат парите и кой ще ги плати, защото такива пари в държавния бюджет няма. Иначе в бюджета трябва да бъдат направени промени и те трябва да станат за сметка на някакви други разходи“.

Маринов коментира днешните събития в Народното събрание като демонстрация на лоялност към западните си партньори сервилно поведение към изискванията, които днес дойдоха от Украйна и пълна липса на защита на българския национален интерес.

„Видяхме доста сериозно мнозинство в парламента, което гласува това решение. За съжаление, част от това мнозинство беше и ПГ „БСП за България““, каза в заключение Владимир Маринов.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес