Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цачева за протестите в Асеновград: Равенството в правата и задълженията не е постигнато

03 юли 2017, 09:30 часа • 3474 прочитания

Равенството в правата и задълженията не е постигнато. Така министърът на правосъдието Цецка Цачева коментира напрежението в Асеновград, без да уточни точно коя страна в конфликта визира.

"Не бих се съгласила, че нищо не е направено по въпроса. По много програми е работено, по много проекти, държавата винаги е имала отношение по този въпрос, има стратегически документи. Явно това не е достатъчно", допълни още Цачева пред БНТ.

"Самата аз бях изненада, когато разбрах, че има услуги, за които се изисква над 10 – 14 документа. Необяснимо е как така една и съща администрация изисква документи, които са обект на издаване от същата. Свързаността може да бъде постигната чрез въвеждане на електронното управление. Имаме нужда от свързаност между отделните звена на администрацията, нови опростени програми", коментира още правосъдния министър по темата с административната реформа.

По думите ѝ "31 услуги могат да бъдат опростени от това гражданите да не бъдат задължавани да представят пълномощни, ако има регистър на нотариусите."

В коментар за Висшия съдебен съвет, Цачева каза: „Всеки един от избраните до момента членове на ВСС се радва на една изключително висока представителност. Добрите практики трябва да са като традиция и да се следват и от новия ВСС."

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес