Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цацаров не коментира поредния протест в подкрепа на Лозан Панов

29 юни 2017, 14:00 часа • 1279 прочитания

Имам далеч по-важна работа от това да се занимавам с тези циркове. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров, коментирайки оставените болтове пред сградата Висшия съдебен съвет (ВСС) преди днешното заседание на съвета, предаде БГНЕС.

"Не желая институционално противопоставяне, не желая личностно противопоставяне, но когато в страната има такива важни проблеми някак си подреждането на болтовете на тротоара пред ВСС ми идва малко в повече имам достатъчно работа”, каза Цацаров.

Болтове пред сградата на ВСС бяха поставени пред сградата на ВСС, за да бъде напомнен скандалът с колата на НСО с разхлабени болтове, която беше използвана от председателя на ВКС Лозан Панов за командировка. Беше направена проверка, като прокуратурата обяви, че съгласно експертиза на официалния дилър на "Мерцедес" болтовете можели да се разхлабят от шофиране по по-лош път и от резки промени при движение. Моментално от дилъра на германския автомобилен гигант казаха, че прокуратурата си е спестила ключово изречение от експертизата - че болтовете могат да се разхлабят при такива обстоятелства, но само ако преди това предварително са пипани. В крайна сметка Лозан Панов официално отказа да се вози повече с автомобил на НСО.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес