Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов уволни шеф на горско, наел автомобил за 72 000 лв.

15 юли 2016, 18:20 часа • 3021 прочитания

Премиерът Бойко Борисов разпореди на министъра на земеделието и храните Десислава Танева да освободи от длъжност директора на Северноцентралното държавно предприятие инж. Иван Недков заради констатирани нарушения.

Повод за това е разследване на Нова телевизия, в който бе обявено, че директорът на предприятието инж. Иван Недков е обявил обществена поръчка за кола под наем за 72 000 лв. годишно.

Първоначално обществената поръчка е пусната в края на миналата година само на сайта на Горското стопанство, но след като изтича в интернет медия, тя е свалена – няколко дни по-късно. С поръчката се търси бензиноелектрически пълен хибрид.

Официално без ДДС стойността на поръчката е 60 000 лева, но с ДДС сумата стига 72 000 лева. По закон обществени поръчки под 66 000 лева може да се обявяват само на сайта на съответната институция

"Разпореждането на премиера беше направено след като министър Танева го запозна с постъпил до нея сигнал за дейността на СЦДП в град Габрово", съобщиха от Министерски съвет.

Танева е възложила на Инспектората на Министерство на земеделието и храните да извърши проверка по случая.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес