Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов: Мартин Шулц подкрепя ГЕРБ за място в ръководството на ЦИК

21 март 2014, 15:43 часа • 16368 прочитания

След като днес сутринта лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че ще търси подкрепата на бившия председател на ПЕС и настоящ председател на Европейския парламент Мартин Шулц за ЦИК, стана ясно, че Шулц е подкрепил Борисов.

В профила си във Facebook Бойко Борисов пише, че Мартин Шулц се е съгласил, че най-силно представената партия в българския парламент трябва да има представител в ръководството на ЦИК. Отделно Шулц е казал на Борисов, че ще обсъди въпроса вътре в ПЕС.

"Проведох телефонен разговор с председателя на Европейския парламент Мартин Шулц. Споделих с него безпокойствието си от случващото се с ЦИК. Oт 19 членове, ГЕРБ да има 6 членове и председател или заместник-председател, е достатъчно малко представителство. Получих съгласието му, че е логично най-голямата парламентарна сила да има свой представител в ръководството на Централната избирателна комисия, за което г-н Шулц ме увери, че ще проведе нужните разговори. От своя страна, аз гарантирах, че членовете на ГЕРБ в ЦИК и в ръководството на комисията ще работят единствено за гарантирането на честни и прозрачни избори. Очаквам новини от г-н Шулц, като председател на Европейския парламент и доказан европейски лидер", е написал Борисов в профила си социалната мрежа.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес