Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Атанас Атанасов: С акции като тази в Столична община се отвлича вниманието

28 февруари 2014, 08:25 часа • 18161 прочитания

Знам какво търсеше прокуратурата в Столична община вчера, но ако там нямаше две камионетки на МВР, нямаше изобщо да говорим за това. Вчера са взели две писма от архива, чист документооборот – рутинна дейност, която обикновено се извършва по пощата. Тези документи са свързани с балирането на боклука в София. Това заяви генерал Атанас Атанасов, едно от лицата на ДСБ.

Вчера се появи информация, че документите касаят „Чистота Искър” и извозването на отпадъците в столицата през 2009 година. Човекът зад тази фирма е Матей Боев – той е съден в Италия заедно с Евелин Банев-Брендо по нашумелия случай „Кокаинови крале”. Според Атанасов обаче това е акция, която иска да внушни, че Бойко Борисов е наркотрафикант.

Докато Борисов беше на власт, Цветанов четеше пред парламента СРС-тата, сегашните управляващи пък правят показни и зрелищни акции, които не обясняват и съответно предизвикват обществено внимание, заяви Атанасов в сутрешния блок на Нова телевизия.

Сегашните управляващи контролирано спускат парчета информация в медиите, без да е ясна цялата картина – един Господ знае дали ще се заведе дело, дали ще има някой осъден, но вече внушението е направено. Води се безмилостна кампания преди евроизборите, смята Атанасов.

Вчера например се прие на първо четене новия Закон за МВР. А той е много важен – защото прехвърля цялата власт по кадровата политика на вътрешния министър и главния секретар на МВР. Няма конкурси, назначенията се правят от един човек – а на всичкото отгоре главният секретар на МВР не може да бъде уволнен за неизпълнение на задълженията, подчерта Атанасов.

Мисля, че прокуратурата сега превишава правомощията си - подслушва лица, които са свързани с протестите си. Не искам да говоря за определени имена, но такива са ми усещанията, завърши тъмносиният политик.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес