Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дефиле "Вино и гурме" в Стария Пловдив днес и утре

11 май 2019, 10:30 часа • 2805 прочитания

За пети път дефилето "Вино и гурме", което вече спечели своите почитатели, прибавя нови усещания в разходките из Стария Пловдив. Туристическото предложение е валидно само за днес и утре и включва лимитирана серия City Card, чрез която могат да се осъществят осем безплатни дегустации на вино в различните къщи. Включени са и безплатен вход за десет музея и галерии, бонуси и отстъпки до 20% в обекти из целия град, мобилно приложение и навигатор, както и карта на града.

Дегустациите започват в 11 часа в днес (11.05.19 г.) и продължават до 18 часа утре. За посетителите ще има и подаръци, а на откриването в 11 часа в днешния ден ансамбъл "Елика" повежда гостите по калдъръма с бога музикална програма. С дефилето "Вино и гурме" се открива пролетният сезон на виното, а обиколката съчетава историята с културата на виното и храната.

Събитието се организира по традиция от Съвета по туризъм - Пловдив, община Пловдив в активно сътрудничество с ОИ „Старинен Пловдив” и Университет по хранителни технологии - Пловдив, професионални гимназии и висшите учебни заведения, кетъринг-фирмите, и всички участници във винения бизнес, както и институциите свързани с културата и изкуството в града.

Веселина Божилова
Веселина Божилова Отговорен редактор
Новините днес