Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Плевен избра изпълнител на географската си информационна система

16 януари 2019, 10:50 часа • 949 прочитания

Община Плевен избра компанията „Мапекс“ за изпълнител на обществена поръчка за изработване и инсталиране на географска информационна система. Процедурата е била проведена през декември м.г. Срокът за изпълнението на поръчката е 151 дена. Със системата ще се поддържа в цифров вид информацията за градоустройствените планове. Чрез нея ще се предоставят услуги, свързани с географската информация при проектирането, благоустройството, строителството и управлението на активите, съобщи общинската управа.

Крайната цел е да се получи единен цифров модел на устройствените планове. Той ще се използва за решаване на широк спектър от задачи, свързани с устройственото планиране, инвестиционното проектиране и др.

Географската информационна система ще улесни чувствително работата на администрацията и ще даде възможност за предоставяне на електронни услуги за гражданите и бизнеса. Със системата Община Плевен ще оптимизира времето за изпълнението на административните дейности и ще предоставя на гражданите по-бързи и по-качествени услуги, допълват от общинската управа.

Ангел Атанасов
Ангел Атанасов Отговорен редактор
Новините днес