Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Евгений Кънев: партиите са станали дъщерни организации на мафията

02 септември 2024, 21:22 часа • 1092 прочитания

Политическата ни система е блокирала, защото отдавна е фейк, а партиите са станали дъщерни организации на мафията.

Практиката с откраднат публичен ресурс да се закупуват първо отделни политици, след това цели партии, а накрая целият парламент започна от руската компания в Бургас и бе ”творчески доразвита” от корпулента на републиката.

Спомням си, че още когато се формираше Реформаторския Блок през 2013 г. първо бяха внедрени две партии на хартия “десни”, но реално и двете превзети на ниво лидери, които блокираха Блока до Нова година. Това се случва месеци след Костинброд, Орешарски и Пеевски в ДАНС - когато на практика започна тоталния руски преврат у нас. Сега и двете партии са на бунището, а лидерите им захлебиха и се скриха в чужбина. А когато през 2014 започнаха и странните гласувания в парламента - с апогей отказът за напускане на правителството на Борисов след провала на съдебната реформа - най-доброто обяснение чух от наш депутат, след това и той мигрирал в отборите на мафията: “Ами мина дебелият с чантата и си накупи каквото му трябваше”.

Още: "България без Пеевски": ДПС-Доган с призив към останалите партии

Техниката на придобиване - дали чрез заснемане на подкупа или чрез оформянето му като дълг - за да се поддържа подчинението не е важна. Важна е изградената трайна зависимост по руски образец. Това е причината цялата съдебна система първо да блокира. Сега това е причината партиите - без ПП-ДБ - да се правят, че феноменът Пеевски не съществува.

А много вероятно е всъщност той да си има квоти от депутати във всички групи - все пак сме виждали не едно и две странни гласувания на Възраждане, ИТН и дори БСП-Нинова. А какво да кажем за ГЕРБ, където ББ е потънал като немска подводница и чака да види какво ще се случи между Доган и Пеевски, за да изплува. Но неговите послушковци (там политици няма) вече припознаха Пеевски за евроатлантика - “подобно” на САЩ и Великобритания. Твърде вероятно е, вече да има не само ДПС-Ново начало. А ГЕРБ, ИТН, Възраждане и БСП - Ново начало. Нали не забравяте защо започна рейда срещу ДПС - заради Магнитски. Който уж нямал никакво значение за Пеевски, но реално от най-тъмното задкулисие го направи най-яркото предкулисие в стремежа му да стане институционален фактор за американска размяна.

Още: Румен Христов: Хората на Доган са анонимни евроатлантици

Сега ще ви споделя най-важното правило за анализ - понеже това не са партии, а ОПГ, винаги ще чувате обратното на това, което реално се прави - това ви е ориентир.

Започвайки от самите имена на партиите и се свърши до смисъла на съществуването им - да решават проблеми не на избирателите, а на инженерите им.

Спомняте си това правило в почти всеки мафиотски филм, нали?

Евгений Кънев, Фейсбук

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес