Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

С пълна газ по цялата писта: Обиколка по учебник за Макс Верстапен (ВИДЕО)

20 май 2024, 15:02 часа • 1333 прочитания

Трикратият световен шампион във Формула 1 Макс Верстапен спечели надпреварата за Гран При на Емилия-Романя, която се проведе през изминалия уикенд на пистата „Имола“. Победата му бе застрашена от устремилия се към втори пореден успех Ландо Норис (Макларън), който подложи шампиона под сериозен натиск в последните обиколки, и свали разликата под 1 секунда. Но Макс показа класата си и удържа на напрежението, добавяйки трета поредна титла на „Имола“. Подиума допълни Шарл Льоклер (Ферари).

ОЩЕ: Няма кой да го спре: Верстапен потрепери, но взе петата си победа от началото на сезона във Формула 1

Макс Верстапен

Как Верстапен отвя конкуренцията в Монако

След второто място за Верстапен в Маями и победата на Ландо Норис преди 2 седмици, Макс се върна на обичайната за него първа позиция. Но титлата във Формула 1 не бе единствената победа този уикенд за нидерландския пилот. Макс е съчетал състезателните си задължения, карайки физически за Ред бул на „Имола“ и състезавайки се онлайн за „Team Redline“ в онлайн света. Верстапен и тимът му печелят 24-часовата виртуална напревара на Нюрбургринг.

За най-бързите пилоти на планетата следва състезание по улиците на Монте Карло. В контекста на предстоящата надпревара в Монако си припомняме обиколката на Макс Верстапен, с коята миналата година спечели полпозишън в квалификацията.

„Бижуто в короната“ на Формула 1, както е определяно Гран При на Монако, ще се проведе тази неделя от 16:00.

ОЩЕ: Ангелът-пазител на Шумахер, който от 10 години живее като затворник

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес