Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Никола Цолов се размина с точките във втория си старт на „Сахир“ във Формула 3

02 март 2024, 16:45 часа • 1853 прочитания

Българският пилот Никола Цолов се размина с точките във втория си старт на пистата „Сахир“ във Формула 3. Родният състезател завърши на 11-то място в основната надпревара, въпреки че дълго време беше в Топ 10.

Никола Цолов стартира добре, но гумите му го предадоха

Цолов стартира по отличен начин и спечели четири позиции, за да заеме седмото място. Малко по-късно обаче той бе изпреварен от Форнароли и Линдблад и така стана девети. Във втората половина на състезанието обаче българинът изостана доста най-вече заради лошото състояние, в което бяха гумите му.

Никола Цолов

Българинът не успя да запази позицията си в Топ 10

Въпреки това Никола Цолов успяваше да се държи в Топ 10. Две обиколки преди края обаче родният състезател бе изпреварен от Оливър Гьоте и Алекс Дюн и по този начин завърши на 11-та позиция, което го лиши от точки. Победител стана Люк Браунинг.

Цолов е десети в класирането

Лидер във временното класиране след първия кръг във Формула 3 е Люк Браунинг с 25 точки. Втори е Трамниц с 21, а трети Менсъл с 18. Никола Цолов е на десета позиция със седем точки. Следващият старт за българина е в уикенда 22-24 март на пистата „Албърт Парк“ в Мелбърн.

Вчера пък Никола Цолов направи страхотно състезание и завърши четвърти в спринта на „Сахир“.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес