Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ГЕРБ поиска спортният министър да обясни как се избират места за площадки

09 април 2014, 10:17 часа • 11825 прочитания

Парламентарната група на ГЕРБ настоя за изслушване на министъра на младежта и спорта Мариана Георгиева, предаде Агенция "Фокус".

При представяне на искането народният представител от ПГ на ГЕРБ Георги Андонов заяви: „Миналата седмица Министерство на спорта обяви процедура за избор на изпълнител на проекти за 20 милиона лева – държавни пари за изграждане на спортни площадки на територията на България без ясни критерии за избора на определените населени места. В Народното събрание да дойде г-жа Георгиева и да обясни каква е политиката и какви са принципите за разпределението на тези пари”. „Какви са критериите тези пари да идват само в населени места, управлявани от кметове на ДПС”, попита Андонов.

Председателят на Народното събрание Михаил Миков обясни, че предложението трябва да бъде внесено в Народното събрание и тогава да бъде обсъждано в зала.

В края на миналата седмица Георгиева обясни, че строежът на спортни площадки и съоръжения се прави, защото точно от провинцията, от някое селце, може да излезе новия Бербатов.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес