Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ето защо не отслабвате: 5 лесни и натурални начина да свалите излишните килограми

08 юли 2024, 12:08 часа • 1924 прочитания

Храненето с непреработени храни, пиенето на зелен чай и приемът на пробиотици са само някои от методите, които могат да ви помогнат да свалите ненужните килограми. В интернет има много и добри, и лоши съвети за сваляне на килограми, затова днес ще ви дадем 5 съвета за лесно и натурално сваляне на килограмите, които обаче наистина работят.

Най-лесните начини за сваляне на килограми

  • Добавете протеин в диетата си

Трябва да знаете, че щом говорим за сваляне на килограми, протеинът е кралят на нутриентите. Тялото ви гори калории, смилайки протеина, който ядете и така, когато приемате повече протеин, метаболизмът ви се забързва и гори повече.

Високо протеиновата диета също ще ви накара да се чувствате по-сити. Има изследвания, които доказват, че хора, които ядат повече протеини, приемат около 400 калории по-малко на ден.

Храни, съдържащи протеин са: яйцата, месото, рибата, нахутът, фасулът и тофуто.

Отслабване

  • Приоритизирайте непреработените храни

Едно от най-хубавите неща, които можете да направите, е да добавите в диетата си цели, непреработени храни. Под преработени храни не разбирайте само снаксове и сладкиши от магазина, а като цяло минали някакъв вид термична преработка. Избягвайки преработването, вие натурално ще намалите и добавянето на излишни мазнини и захари към храната. Повечето цели храни са доста засищащи, което ги прави и много подходящи за ниско калорични диети.

Такива храни са: плодовете, зеленчуците и пълнозърнестите.

  • Ограничете приема на добавена захар

Яденето на големи количества добавена захар е един от най-големите проблеми в световен мащаб. Средностатистическия американец приема около 15 чаени лъжици добавена захар на ден! Често добавената захар е „скрита“ в различните видове преработени храни и ние дори не осъзнаваме, че я приемаме. Захарта има много и различни имена на опаковките на храните и е трудно да се разпознае, но все пак се опитайте да я следите. Можете да разберете колко захар има на една храна, като погледнете отзад на опаковката.

  • Пийте сутрешното си кафе без захар

Кафето съдържа антиоксиданти и пиенето му може да ви помогне в регулирането на теглото, като вдигне нивата на енергия и потисне чувството на глад. Кофеиновото кафе забързва метаболизма с от 3 до 11% и освен това намалява рисковете от развитие на диабет тип 2 с от 23 - 50%.

  • Избягвайте да пиете калориите си

Течните калории идват от захаросани газирани напитки, натурални сокове, шоколадови млека, както и от енергийни напитки. Такива напитки крият риск от пристрастяване и е важно е да отбележим, че мозъкът не регистрира течните калории по същия начин, както тези от храната, така че, ако спрете да пиете калориите си, ще можете да ги приемате повече храна.

Свалянето на килограми никак не е лесно, но чрез спазването на тези правила можете да направите пътя към мечтаното тяло много по-лесен.

ВИЖТЕ ОЩЕ: 8 полезни съвета за фитнес и хранене

Йорданка Йончева
Йорданка Йончева Отговорен редактор
Новините днес