Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бившият агент на ДС в листите на Реформаторите се отказа

18 септември 2014, 16:42 часа • 31609 прочитания

Последният в листата на Реформаторския блок в 18 МИР Разград Владимир Матеев се отказва от мястото си. Решението му идва, след като вчера беше оповестено агентурното му минало.

Мястото в листата на Матеев ще бъде заличено, обясняват от Реформаторския блок. От там допълват: "За нас от РБ категорично е недопустимо агент от бившата ДС да бъде част от листите ни".

Според представените вчера данни общо 98 бивши агенти на ДС се целят в място в следващото Народно събрание. Най-малко кандидати с агентурно минало в по-големите партии и коалиции има само в Реформаторския блок (преди отказа) и в Коалиция „Десните” на Надежда Нейнски и Мария Капон – само по един.

От големите партии ГЕРБ е с петима „агенти” - Любомир Димитров Христов (Хари) - в 30-и МИР-Шумен; Николай Пенев Атанасов - в 18-и МИР-Разград; Румен Иванов Иванов - в 8-и МИР-Добрич; Стефан Иванов Дедев - в 16-и МИР-Пловдив; Тодор Костадинов Губатов (Тушев) - в 8-и МИР-Добрич. При ДПС  положението е двойно по-тежко – 11 души с агентурно минало, начело с председателя Лютви Местан и знакови фигури като Рамадан Аталай и Ахмед Башев. При „БСП – Лява България” има 14 бивши сътрудници на ДС, а най-известното име е на Таско Ерменков, който е един от авторите на поправките за „Южен поток” в Закона за енергетиката, които ни докараха разправии с Европейската комисия и заплаха от глоба.

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес