Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

7 велики филма, които трябва да гледате преди 30

07 октомври 2020, 09:09 часа • 7881 прочитания

Някои филми оставят трайна следа в съзнанието ви. Други можете да гледате веднъж и да забравите за тях само няколко минути след финалните надписи. Днес ще ви запознаем с „женските“ ленти, които трябва да сте гледали преди 30. И не, не говорим за романтични комедии или за „Тетрадката“.

Подобно на женската природа, тези 7 филма могат да бъдат многостранни и непредсказуеми.

1. Едит Пиаф: Животът в розово

Това е чувствената биография на френската дива Едит Пиаф, която води една дълга битка за правото да живее, пее и обича. Това е шедьовър на филмовото изкуство, изобразяващ истинската атмосфера в Париж - градът на светлината е мил и романтичен само за тези, които не го познават истински.

2. Дяволът носи Прада

Светът на модата е красив и привлекателен за всяка млада жена, но отвътре е студен и жесток. Дори и най-малкият неуспех може да ви накара да слезете на дъното, защото в тази индустрия няма прошка. Лек, чистосърдечен, забавен и с обмислен сюжет, оживен от Мерил Стрийп и Ан Хатауей.

3. Усмивката на Мона Лиза

Този филм ще ви запознае със стойността на достойнството, смелостта и силата на амбицията. Но това не е най-важното послание в него, а това винаги да мислите за себе си. Благодарение на всички тези уроци и на своя добре подбран актьорски състав, „Усмивката на Мона Лиза“ се оказва не просто поредната „Библия“ на феминистките, а филм с универсална стойност.

ОСТАНАЛИТЕ 4 ФИЛМА НАУЧЕТЕ В IWOMAN.BG!

Георги Петров
Георги Петров Отговорен редактор
Новините днес