Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 невероятни открития, които науката не може да обясни

19 юли 2015, 11:42 часа • 46559 прочитания

Много от реалната история на човечеството е загубена заради превеждането на различни документи или липсата на такива. Позволили сме го, защото приемаме уменията, които научаваме всеки ден, за даденост и смятаме, че те ще се пренасят автоматично.

Независимо какви са причините да имаме бели петна в историята си, постоянно правим открития, които ни карат да се замислим на какво са били способни нашите предци.

Много различни открития от последния век са удивявали и продължават да удивяват учените. Ето само няколко примера за невероятни артефакти, които малко по малко разкриват загубената ни история.

Камъкът със символи

На камъка със символи, чиито елементи са на 270 милиона години, има много интересен надпис.

Това са китайски символи, които в превод означават "Китайската комунистическа партия се срива". Въпреки че надписът се вижда ясно, няма следи от човешка намеса при създаването му.

Багдадската батерия

Батерии, открити в Куджут Рабу (Ирак), са можели да генерират малък поток електричество.

Интересното е, че са на 2000 години. Това е невероятно, имайки предвид, че според историята първият човек, който изобретява машина, произвеждаща статично електричество, е Ото фон Гуерике (Otto von Guericke) през 1660 година.

Останалите три открития без обяснение от науката можете да откриете в Megavselena.bg.

 

Антония Михайлова
Антония Михайлова Отговорен редактор
Новините днес