Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Проф. Николай Габровски: Няма напрежение с ваксините

03 май 2021, 08:47 часа • 3495 прочитания

Разполагаме с всички ваксини, които са регистрирани в страната. Напълно достатъчни са количествата, като очакваме още количества ваксини в следващите дни. Toва заяви заместник-директорът на „Пирогов“ проф. Николай Габровски в сутрешния блок на БНТ.

По думите му организацията вече е обичайната за „Пирогов“ – пет са отворени пункта, които да работят цял ден за първична и вторична ваксинация. Нещата вървят доста спокойно, ритмично и няма напрежение, увери проф. Габровски.

Той посочи, че хората разбрали, че ваксините няма да свършат, а идват много по-подготвени и с попълнено информирано съгласие. РНК ваксините са доста по-предпочитани, но като цяло смятаме, че всички ваксини са добри и работят, категоричен бе проф. Габровски.

Почти през целия ден има хора, около 1000 души на ден минават за поставяне на ваксина. Ако има голямо струпване пред пунктовете за ваксинация е създадена  организация как да се разпределят пациентите. Хората трябва да бъдат напълно спокойни и има служители, които да ги ориентират на къде да отидат, подчерта медикът.

Той настоя, че трябва да продължи положителното отношение към ваксините и хората да направят всичко възможно да се ваксинират навреме, защото това е начинът да се справим с пандемията. До 10 май ще продължат „зелените коридори“, като болницата има всички възможни ваксини в България. 

Прочетете още по темата: Зам.-директорът на "Пирогов" не иска охлабване на мерки, усъмни се в дълготрайния имунитет срещу COVID-19

Категорично мога да кажа, че лятото не беше пропиляно - лятото ни позволи сега да не бъдем участници в една трагедия

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес