Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо съвременните хора страдат от депресия? Монах от Шаолин обяснява (ВИДЕО)

08 юни 2024, 08:04 часа

Може би сте запознати с теорията за болестите на съвременното общество, които драстично се различават от болестите на хората преди 50 и повече години. И да не сте, ситуацията не е много трудно разбираема и нелогична.

Накратко: Начинът, по който живеем, оказва сериозно влияние върху здравословното ни състояние. Колкото по-модерен и уреден е животът ни, толкова по-лесно така наречените нови болести навлизат в живота ни. Депресия? Биполярно разстройство? Синдром на хиперактивност с дефицит на вниманието? Тези болести имало ли ги е преди или не са ги диагностицирали?

Още: Съпруг в депресия: 7 съвета как да му помогнете

Мъдростта на монасите

Един все по-популярен монах от Шаолин дава много ясно обяснение защо все повече съвременни хора страдат от депресия. Ето думите му: "Това общество е прекалено слабо. Мислите ли, че някой в Каменната ера е имал депресия? Ами в по-модерни времена - Спартанците - мислите ли, че те са страдали от депресия? Може би се смеете, но всички тези групи хора са били прекалено заети с телата си, били са прекално заети с някакви активности, за да бъдат депресирани. А в наши дни как изглежда времето? Ако искате, можете да седнете и от сутринта до вечерта да сте пред екрана. И повече нищо няма да се случва. Трябва отново да станем силни!"

Още: Плодовете и зеленчуците, които борят депресията

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес