Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сложете малко лед върху точката "Фън Фу" и моментално ще почувствате подобрение

17 август 2021, 08:15 часа

Често не се притесняваме за ежедневните болки, които са твърде несъществени, за да посетим лекар. Там грешим. Ние дори няма да осъзнаем кога тези болки могат да се превърнат в неприятност за цял живот. Но ето една добра новина. За да се предпазите, не е нужно да посещавате лекар. Тук ви предлагаме безплатна, проста и ефективна китайска терапия за справяне с всякакви подобни проблеми.

Според китайската медицина, мястото на шията ви точно под черепа ви (дупката, подобна точка, където врата и главата ви се сливат) се нарича "Фън Фу" или „навес за вятър“. Фън Фу е свързана с лечението на много здравословни проблеми и следователно е популярна сред всички видове терапевти.

1. Как да направите тази терапия:

Всичко, от което се нуждаете за тази терапия, е кубче лед и шал. За да направите това, легнете по корем и поставете кубче лед върху точката Фън Фу за 20 минути. Можете да използвате шал, за да държите кубчето лед на място, което ви позволява да седнете и да се разхождате. Можете също така да поставите леда в плик и да го поставите на врата си, така че водата да не се разлее.

Може да почувствате студенина веднага щом поставите пакета с лед, но в рамките на 30-40 секунди ще почувствате покачване на температурата. Ако редовно поставяте кубче лед на това място, тялото ви ще се чувства подмладено, това ще предотврати заболявания и ще бъдете по-здрави и енергични.

2. Намалява главоболието

Почти всеки се сблъсква с периодично главоболие. Тази китайска терапия също е доказала, че облекчава главоболието и помага да се предотврати честото му появяване.

3. Помага за контролиране на ПМС

Въпреки че има много лекарства, насочени към облекчаване на симптомите на ПМС, нищо не може да бъде по-евтино и по-лесно от тази терапия с "кубчета лед". Твърди се, че Фън Фу има пряка връзка с женския менструален цикъл и това е причината да помогне при ПМС.

4. Намалява проблема с щитовидната жлеза

Въпреки че щитовидната жлеза изисква медицинска помощ, опитът с терапията на Фън Фу заедно с лекарства може да ви помогне да се преборите с болестта и да се възстановите по-бързо.

5. Подобрява съня

Според китайската медицина тази терапия с Фън Фу е полезна за подобряване на качеството и количеството на съня. Ако не спите добре, опитайте този метод и ще получите дълбок сън и по -малко кошмари.

6. Подобрява храносмилането

Подуването и лошото храносмилане се превърнаха в често срещан проблем в наши дни. Този китайски метод твърди, че подобрява и се бори с тези проблеми, като активира клетките в черния дроб и храносмилателната система.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес