Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Предимствата на сушените ябълки, за които не знаем

26 ноември 2021, 09:17 часа

Всеки един от нас е наясно с това, че благодарение на плодовете имаме възможност да си набавим безценни витамини и минерали, от които тялото ни се нуждае, за да функционира правилно. За съжаление обаче голяма част от плодовите изкушения не се предлагат целогодишно. Те обаче си имат алтернатива и това са сушените плодове.

Малцина се замислят за ползите от сушените ябълки, а трябва. Те не само, че не отстъпват като вкусови качества на пресните плодове, но и са богати на полезни вещества.

Ако всеки ден похапвате по половин чаша сушени ябълки, вие ще поднесете на тялото си близо 3-4 грама фибри, което е 20 процента от дневната нужда.

Именно тези диетични фибри ни карат да се чувстваме сити и с тях регулираме нивата на кръвната си захар. Освен всичко останало спомагат и за почистването на токсините от тялото.

Какви са основните предимства на сушените ябълки, за които не знаем?

Сушените ябълки са богати на витамини от групата В. В тях се съдържа приблизително 3% от нужния дневен прием на пантотенова киселина, която всъщност отговаря за превръщането на храната в енергия.

Ако имате много ябълки - направете това за зимата

Много от специалистите биха ви посъветвали да похапвате редовно сушени ябълки, ако искате да подобрите клетъчното си здраве. Защо обаче е така, тепърва предстои да разберете.

В сушените плодове се съдържат антиоксиданти, а те се борят успешно със свободните радикали. Чрез полифенолите увредените клетки биват успешно регенерирани.

Разбира се, това съвсем не са единствените ползи, които човек може да извлече от консумацията на сушени ябълки. С тях можем да увеличим и приема на минерали в тялото си. Те са богати на калий, натрий, желязо и други.

Освен всичко изброено до момента, сушените ябълки спомагат и за регулиране нивата на лошия холестерол.

Ако имате известни проблеми с жлъчката, също е препоръчително да си похапвате тази полезна храна. Тя има положително въздействие при секрецията на жлъчни сокове.

Не забравяйте за консумацията на сушени ябълки, защото те са много ценна храна!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес