Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Поставете лимон до леглото си и ще се изненадате на промените

22 февруари 2021, 08:15 часа

Много е написано за това колко са полезни лимоните, заради високото им съдържание на витамин С. Вярвате или не, но слагането им в чай, напитки и ястия може да е само част от ползотворното им приложение. Ако  оставите чинийка с лимон на нощното си шкафче, можете да промените много неща:

Концентрацията ви ще се повиши: Ако вдишвате аромата на лимона ще подобрите паметта си и работата на ума. Учени в Япония са установили, че дори на работното си място, хората правят по-малко грешки.

Почивате и се отпускате по-добре: Ароматът на цитруси успокоява нервната система, намалява тревожността и значително намалява напрежението след тежък ден. За да помогнете на тялото си да се зареди по-лесно можете да използвате и етерично масло от лимон.

Подобрявате настроението си: Етеричното масло от лимон има доказано действие срещу депресия. Ако искате да сте в добро настроение, заложете на този слънчев плод преди да потърсите помощта на лекарства.

Пречиствате въздуха от микроби: Лимонът не просто ухае добре, той има и бактерицидни свойства. Идеален е да пречистите въздуха в помещението, в което спите.

Вероника Чанева
Вероника Чанева Отговорен редактор
Новините днес