Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лекар: Тази напитка трябва да се пие всяка сутрин - веднага ще подобри функцията на черния дроб и червата, здравен съвет за деня, 23 септември

23 септември 2024, 08:44 часа

Консумацията на една достъпна напитка сутрин оказва незабавен ефект върху функцията на червата и черния дроб.

Напитката, която трябва да пиете сутрин

"Когато се грижите за здравето си, не трябва да пренебрегвате най-простите неща - направете нещо, което няма да струва почти нищо като пари, но ще донесе наистина огромни ползи за тялото. Например, започнете деня с пиене на вода с лимон", казва лекарят Елена Ворончук. 

Лекар: Този евтин зеленчук чисти черния дроб и облекчава болката при ревматизъм

"Защо денят трябва да започва с чаша вода с лимон? Защото това е най-доброто, което можете да предложите на тялото си сутрин", казва докторът и допълва, че тази напитка веднага ще подобри работата на храносмилателната система, черния дроб и червата. Лимоновият сок има благоприятен ефект върху стомаха, облекчава симптомите на киселини, премахва оригването и предотвратява образуването на газове в червата.

Що се отнася до черния дроб, веществата, съдържащи се в лимона, стимулират отделянето на токсини, а водата премахва тези вредни елементи.

„В допълнение, водата с лимон е полезна за тези, които отслабват“, казва д-р Елена Ворончук. Тази напитка ускорява метаболизма, подобрява метаболизма.

"В допълнение, топла вода с лимон на празен стомах се препоръчва на тези, които страдат от заболявания на сърдечно-съдовата система. Тази напитка помага за прочистване на артериите и кръвоносните съдове, което намалява риска от възникване и развитие на сърдечни заболявания. Не бива да забравяме, че лимонът действа благоприятно на нервната система - тоест, ако нервите ви са кофти, сутрин пиете чаша вода с лимон, както е предписал лекарят", казва специалистът.

Лекарят подчертава, че водата трябва да е топла. И след като човек изпие тази лечебна напитка, няма нужда да яде 15-30 минути. Разбира се, вода с лимон не се препоръчва за тези, които са алергични към цитрусови плодове, споделя още експертът.

Пиенето на лимонена вода е особено препоръчително за хора, които имат проблеми със сърдечно-съдовата система. Тази напитка ефективно и бързо „сваля” кръвното налягане, бори се с виене на свят и гадене.

Водата с лимон е отличен домашен лек за борба с камъни в бъбреците. Ако добавите две чаени лъжички зехтин към чаша вода с лимон, можете да получите ефективно средство, насочено към унищожаване на самите камъни и безпроблемното им изхвърляне от организма.

Лимонът съдържа големи количества биофлавоноиди, които пряко влияят върху производството на инсулин. По този начин водата с лимон помага да се поддържат балансирани нива на кръвната захар.

Лекар: Този плод съдържа рядък витамин, полезен е за червата и черния дроб

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес