Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лекар: Хората с подагра задължително трябва да пият този чай

22 декември 2022, 11:35 часа

Подаграта е заболяване на ставите, провокирано от отлагането на соли на пикочната киселина. Подагрозните пристъпи обикновено са много болезнени - ставата се подува, кожата се зачервява, възможно е втрисане и безсъние.

При обостряне  на заболяването е необходимо на пациента трябва да се осигури почивка, така че ставата да бъде обездвижена. Облекчение носят и студените компреси.

Най-полезният чай при подагра 

Руският ревматолог д-р Андрей Рапов препоръчва редовната консумацията на една алкална напитка, помагаща да се намали нивото на пикочна киселина в тялото.

Тези 5 чая свалят най-бързо холестерола - пийте поне един от тях всеки ден

За целта в 300 мл вода изстискайте сока на половин лимон и добавете 1/3 чаена лъжичка хималайска сол. Приемайте напитката на празен стомах.

Освен това д-р Андрей Рапов препоръчва и редовната консумация на един билков чай.

В равни части смесете риган, брезови пъпки и коприва. Една супена лъжица от тази смес се залива с 200 мл вряла вода, престоява половин час и се прецежда. Приемайте на празен стомах два до три пъти на ден. Изчакайте поне 30 минути след приема на напитката преди да консумирате храна.

Лекар: Тази билка забавя стареенето, пийте поне 1 чаша чай от нея всеки ден

Този билков чай ​​трябва да се изпие в рамките на един месец. След това направете почивка от 10 дни и може да направите още един повторен курс, съветва лекарят.

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията с лекар! Предоставената в нея информация не може да се използва за самолечение!

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес