Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Корен от глухарче: Как да го използваме за прочистване на организма

14 юни 2024, 05:40 часа

Корените на глухарчето отдавна се използват в много терапевтични процедури и по-специално при проблеми с черния дроб. Според данни, от проучвания, корените на това растение са добре познати с това, че пречистват черния дроб и предотвратяват образуването на туморни клетки.

Още: Ежедневното пиене на доматен сок може да ви помогне в една много тежка битка

Традиционната медицина в арабските страни използва корените на глухарчето за лечение на хепатит, за засилване на реакциите на имунната система и за лечение на инфекции на горните дихателни пътища. Глухарчето е пълноценно растение, което стимулира функциите на стомаха и черния дроб, но играе и диуретична роля, като помага за прочистването на организма от токсини.

Коренът от глухарче се използва за лечение на следните проблеми:

  • Храносмилателни нарушения: лошо храносмилане, гастрит и киселинен рефлукс.
  • Жлъчен мехур: предотвратява образуването на камъни и ги разтваря по-бързо.
  • Бели дробове: астма, бронхит, инфекции, рак и проблеми с дишането.
  • Черен дроб: чернодробна дисфункция, чернодробна цироза, рак.
  • Кожа: акне, екзема, псориазис.
  • Възпаление: мускулни контракции, артрит, ревматизъм.
  • Кръв: подобрява и регулира кръвното налягане, стимулира циркулацията му.
  • Очи: подобрява зрението.
  • Горчивите компоненти на корена от глухарче играят забележителна естествена роля срещу храносмилателни проблеми, включително синдрома на раздразнените черва.

    Тази статия предоставя полезна информация за използването на корена от глухарче за прочистване на черния дроб и борба с рака.

    Как действа глухарчето при прочистване на организма

    Коренът от глухарче съдържа горчиво вещество, наречено тараксацерин, което стимулира потока на жлъчката, което от своя страна ускорява прочистването на черния дроб от токсини. Изследвания, проведени върху гризачи, показват, че екстрактите от корен на глухарче допринасят за лечението на чернодробни заболявания, причинени от консумация на алкохол. Освен това екстрактът спомага и за елиминирането на токсините от кръвта.

    Как да консумирате сок от корени на глухарче

    Използвайте изцяло 20 корена от глухарче. Уверете се, че те не са повредени. Измийте и почистете добре с много вода. Нарежете ги на парчета и ги поставете в сокоизстисквачка.

    Още: Различават ли се симптомите на диабета при жените и мъжете

    Отначало консумирайте по една чаена лъжичка на ден, а след това увеличете дозата до 3 супени лъжици на ден. Дозите зависят от поносимостта на организма ви. Въпросният сок може да бъде много горчив, но именно този аспект прави глухарчето наистина вълшебно. Не се опитвайте да използвате други добавки, за да намалите горчивия вкус.

    Статията има информативен характер, ако имате въпроси по темата се консултирайте със специалист.

    Цвета Господинова
    Цвета Господинова Отговорен редактор
    Новините днес