Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Карла Бруни не се лишава от любими храни

18 май 2012, 15:59 часа

Карла Бруни, вече бившата първа дама на Франция, остава в историята като една от най-шикозните и красиви президентши. Когато личният й треньор оповести, че тя хапва всичко, каквото пожелае, повечето жени се втрещиха. "Тя харесва добрата храна и обича бира. Но никога не прекалява", каза той, цитиран от Стандарт Нюз.

Подходът "по малко от всичко" е много популярен във Франция, където само 10% от евите са с наднормено тегло. "Как не напълняват, а са шик и слаби", са най-често задаваните въпроси на гурме срещи.

Първото правило е да се ядат пълномаслени вкуснотии като сирената, а не обезмаслени храни или с ниско съдържание на мазнини, от които човек остава гладен. Първите засищат за по-дълго. Когато огладнеят, някои жени поглъщат по малко фъстъчено масло между основните хранения. Според лекарите естествените наситени мазнини не са чак толкова лош вариант за талията.

76 процента от французойките ядат домашно приготвена храна, която обикновено съдържа по-малко сол, захар и консерванти, отколкото полуготовите или преработените ястия.

Третото правило е контролът на порциите. Изследване на университета в Пенсилвания показва, че в САЩ размерите в ресторантите са с 25% по-големи, отколкото във Франция.

За хранене трябва да се отделя повече време, твърдят французойките от класата на Карла Бруни. Тайната на младостта на американската актриса Луси Бол е закодирана във фразата: "Живей почтено, яж бавно и лъжи за възрастта си". Парижанките обядват поне по два часа. Но преди това приемат по една чаша топла вода с лимон. "Не забранявам нищо. Всичко е въпрос на баланс. Когато прекалите с храната, си взимате почивен ден и гладувате за детоксикация", казва треньорът на Бруни.

Карла обаче има още една тайна за красотата си. Съпругата на Никола Саркози пие специален коктейл от портокали и билки, който се нарича Biooster grog.

 

Райко Павлов
Райко Павлов Отговорен редактор
Новините днес