Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

За да е ЕДЪР зимния чесън, поръсете от ТОВА

29 септември 2023, 12:53 часа

Зимният чесън е популярно растение, което много градинари предпочитат да засаждат преди зимата, за да съберат първата реколта възможно най-рано. Но за да насърчите растежа и да получите по-едри и здрави глави чесън, трябва да му осигурите подходящи торове. Ето някои съставки, които опитните градинари използват за тази цел.

1. Доломитово брашно

Доломитовото брашно е отличен начин да намалите киселинността на почвата. Това помага на чесънът да абсорбира по-ефективно полезните вещества, които са му необходими за растеж.

Къде се сади зимният чесън?

2. Тютюнев прах

Тютюневият прах предоставя необходимите фосфор и калий на чесъна. Освен това, той е ефективен репелент за вредители, помагайки да се запази здравето на растението.

3. Черупки от яйца

Черупките от яйца съдържат полезни вещества, които стимулират достъпа на кислород до корените на чесъна и обогатяват почвата с калций. Този елемент е от съществено значение за по-добра реколта.

Засаждане на зимен чесън - направете това и реколтата му ще е по-богата от всякога

Можете да използвате тези съставки както самостоятелно, така и в комбинация. Просто ги разбъркайте в градината си, за да осигурите на зимния чесън всичко необходимо за успешен растеж и богата реколта.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес