Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Чесънът предлага хитър трик за градинарите, които търсят ефективно и натурално решение за борбата с вредителите

21 юли 2023, 11:44 часа

За опитните градинари, които търсят ефективно, безвредно и естествено решение при борбата с вредителите в градината си, чесънът предлага хитър трик. Активните вещества в тази подправка се държат като естествен дезинфектант и могат да помогнат да се справите с голяма част от нежеланите гости.

Всеки градинар трябва да знае тази рецепта с чесън срещу вредители в градината

За да приготвите разтвора, започнете с настъргване на 1 сапун за пране и после го залейте с вода. Разтворът от 1-2 супени лъжици от тази смес се разрежда в литър вода. След това добавете чеснов концентрат, който сте приготвили предния ден. За да го направите, нарежете 1-2 скилидки чесън и ги залейте с чаша вряла вода. Оставете течността да престои една нощ и не забравяйте да я прецедите на следващата сутрин. Полученият чеснов концентрат се изсипва в бутилка с пулверизатор и се използва за пръскане на растенията в сухо и спокойно време.

Поливане на лук и чесън със солен разтвор - Естествената защита срещу вредители

Този икономичен и нетоксичен метод е особено ефективен в борбата с вредителите по ябълковите дървета, но може да се използва и срещу други нашественици като молци и други вредители в градината. Сега можете да се насладите на здрава и процъфтяваща градина без да се притеснявате от нежеланите нашественици.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес